Pasta de ardei la borcan (reteta de familie)

Pasta de ardei la borcan (reteta de familie)

Pasta ardei

Aceasta pasta se poate folosi pentru gatit in loc de boia.

Ingrediente:

  • 3 kg de gogosari sau ardei kapia
  • un pahar (200 ml) ulei
  • o lingura rasa de sare neiodata

Preparare:

  1. Se spala si se curata ardeii de cotoare si seminte, se taie bucatele si se trec prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie cu lama S.
  2. Se pun impreuna cu uleiul si sarea la foc mic si se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda pe fundul vasului. Este gata cand nu se mai simt cojile. Nu trebuie scazut foarte tare.
  3. Se pune in borcane mici, spalate si sterilizate. Sterilizarea se face prin incalzirea in cuptor la temperatura inalta. Capacele se sterilizeaza turnand peste ele apa clocotita.
  4. Pentru mai multa siguranta se poate si steriliza prin fierbere. Pemtru a le steriliza prin fierbere, umpleti o oala mare cu apa, asezati borcanele in ea si lasati-le la fiert 15 minute dupa ce apa a dat in clocot.
  5. Dupa deschiderea borcanului, daca nu s-a folosit tot continutul, se pastreaza la frigider.

Sursa: Marilena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *