
Asa pune bunica mea castravetii murati.
Ingrediente pentru 4-5 borcane de 800ml:
Ingrediente pe borcan:
- 400g castraveti mai mici
- 5 boabe piper
- 5 boabe mustar
- Cateva crengute de marar mai verzi sau o floare de marar
- o foaie de dafin
- 3 rondele de ceapa taiata mai gros
- 1 lingurita zahar pe borcan sau 3-4 linguri in compozitia cu apa si otet
Pentru sirop:
- 4 cani apa
- 1 cana otet
- 2 linguri sare fara iod
- 1/2 acid salicilic
Preparare:
- Borcanele se spala bine cu apa si detergent de vase folosind peria si se lasa sa se usuce.
- Castravetii se spala bine, in doua trei ape. E bine sa fie cat mai proaspeti culesi. Daca sunt culesi de cateva zile se tin in apa cateva ore sa se hidrateze.
- Asezam condimentele in borcane si mai apoi castravetii. Separat fierbem apa 15 minute, otetul, sarea, zaharul si acidul salicilic si le turnam in borcane lasand un centimetru liber.
- Punem capacele, le acoperim cu prosoape si le lasam sa stea asa acoperite pana a doua zi. Alternativ, umplem borcanele fara sa fierbem compozitia, se pun capacele borcanelor, se aseaza intr-o oala cu apa. si se sterilizeaza prin fiebere pe aragaz, cam 15 minute din momentul in care apa din vasul in care sunt puse borcanele cu castraveti incepe sa clocoteasca.
Sursa: maica si Angela