Bulion (reteta de familie)

Bulion (reteta de familie)

Indispensabil in bucatarie hai sa vedem si noi cum se prepara acest elixir.

Ingrediente:

  • Rosii
  • Conservant
  • Sare neiodata (optional)
  • Zahar daca e necesar

Aparatură:

  • Storcator special de rosii pentru bulion

Preparare:

  • Daca e necesar sticlele se spala si se clatesc bine cu detergent de vase si cu peria si se lasa la uscat (se pot si steriliza in cuptorul aragazului sau fierbe intr-un vas mare).
  • Rosiile se spala bine, se taie bucati, inlaturand partile stricate sau locul unde se prinde codita, se trec prin masina pentru a inlatura cojile si semintele.
  • Sucul rezultat se fierbe pana la cosistenta dorita. Se poate adauga sare dupa gust. Daca rosiile sunt acre sau nu foarte gustoase se poate pune si putin zahar, la fel, dupa gust.
  • Cand bulionul este fiert se pune conservant dupa indicatiile de pe plic.
  • Doua variante de conservare:
    Varianta 1: Se toarna fierbinte in sticlele calde, se insurubeaza capacele dupa ce au fost in prealabil oparite cu apa fierbinte. Sticlele se pun intre pături pana se racesc.
    Varianta 2: Se pot steriliza prin fieberea sticlelor umplute cu bulion intr-un vas mare cu apa timp de 15 minute dupa ce au dat in clocot, caz in care nu mai este necesar conservantul (dar se poate pune, impiedica fermentarea si mucegairea ). Apa in care se așează sticlele umplute cu bulion trebuie sa fie caldă in cazul in care sticlele sunt calde, sau la temperatura camerei în cazul in care s-au răcit deja, altfel se pot crăpa. In acest caz se lasa sa se raceasca in vasul in care au fost sterilizate .

Sursa: Marilena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *