– 100 g perle sau perlutze tapioca (difera timpul de fierbere)
– 600 ml apa rece
– 400 ml lapte de cocos (1 conserva lapte de cocos) sau lapte vegetal de orice fel (migdale, cocos, soia, etc)
– 1 lingurita esenta naturala de vanilie (se poate comanda online)
– indulcitor la alegere: 2 linguri sirop de agave, sau stevie
– orice fel de fructe moi: afine, zmeura, piersici decojite taiate cubuletze sau sirop de fructe
Preparare:
1. Apa rece si perlele se fierb la foc mic amestecand in continuu.
Compozitia va incepe sa se inchege si sa devina gelationasa, iar perlele vor incepe sa devina transparente la aprox 2-5-10 min dupa ce le-am pus pe foc, timpul variaza in functie de dimensiunea perlelor.
Daca compozitia se incheaga prea tare (si nu se mai poate amesteca) inainte ca perlele sa devina transparente completam cu apa.
Odata ce perlele incep sa devina transparente, oprim focul, le spalam bine de gelatina cu apa rece si le scurgem de apa.
2. Perlele scurse se pun la fiert cu laptele vegetal.
Se lasa la fiert aprox 5 min amestecand in continuu, ele vor deveni complet transparente si compozitia va incepe sa se inchege.
3. Se opreste focul si se adauga vanilia si indulcitorul dupa gust.
4. Se pune la frigider 30 min. Se serveste cu fructe proaspete sau sirop de fructe.
Timp de preparare:
– 20 min