
Ingrediente pentru un borcan de 800 ml. :
- 400g castraveti mai micuti, sa incapa bine in borcan
- o floare de marar
- o crenguta de cimbru
- 5-6 boabe de piper
- o jumatate lingurita seminte de mustar
- rondele de ceapa si de morcov
- o lingurita de sare pentru muraturi (fara iod)
- 2 lingurite de zahar (sau mai mult daca va plac mai dulci)
- 2-3 linguri de otet, in functie de cat de acri va plac.
Preparare:
- Borcanele se spala bine cu apa si detergent de vase folosind peria si se lasa sa se usuce.
- Castravetii se spala bine, in doua trei ape. E bine sa fie cat mai proaspeti culesi. Daca sunt culesi de cateva zile se tin in apa cateva ore sa se hidrateze.
- Se aseaza toate ingredientele in borcan.
- Se completeaza borcanul cu apa, lasand gol cam de un cm.
- Se pun capacele borcanelor, se aseaza intr-o oala cu apa. si se sterilizeaza prin fiebere pe aragaz, cam 15 minute din momentul in care apa din vasul in care sunt puse borcanele cu castraveti incepe sa clocoteasca.
- Nu se foloseste conservant. Tin fara probleme 2-3 ani.