Castraveti murati bulgaresti

Castraveti murati bulgaresti

Ingrediente pentru un borcan de 800 ml. :

  • 400g castraveti mai micuti, sa incapa bine in borcan
  • o floare de marar
  • o crenguta de cimbru
  • 5-6 boabe de piper
  • o jumatate lingurita seminte de mustar
  • rondele de ceapa si de morcov
  • o lingurita de sare pentru muraturi (fara iod)
  • 2 lingurite de zahar (sau mai mult daca va plac mai dulci)
  • 2-3 linguri de otet, in functie de cat de acri va plac.

Preparare:

  • Borcanele se spala bine cu apa si detergent de vase folosind peria si se lasa sa se usuce.
  • Castravetii se spala bine, in doua trei ape. E bine sa fie cat mai proaspeti culesi. Daca sunt culesi de cateva zile se tin in apa cateva ore sa se hidrateze.
  • Se aseaza toate ingredientele in borcan.
  • Se completeaza borcanul cu apa, lasand gol cam de un cm.
  • Se pun capacele borcanelor, se aseaza intr-o oala cu apa. si se sterilizeaza prin fiebere pe aragaz, cam 15 minute din momentul in care apa din vasul in care sunt puse borcanele cu castraveti incepe sa clocoteasca.
  • Nu se foloseste conservant. Tin fara probleme 2-3 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *