Inghetata cremoasa cu textura foarte faina, woooooooow !
Are gust fin de ciocolata si banane si e foarte densa. This is maaaaaaddness ! 🙂
Ingrediente pentru 4 persoane (sau o persoana foarte lacoma):
– o lingura de masura are 15ml
Din aceste cantitati ies aproximativ 900 ml crema de inghetata.
Cantitatile se ajusteaza dupa gust :
– 200 g nuci caju care se lasa la hidratat 4 ore (tinute la frigider)
– 1 banana mare bine coapta
– 4 linguri de masura cacao pudra
– 1 lingurita esenta de vanilie sau vanilie burbon de la o pastaie de vanilie
– indulcitor : 4 linguri de masura sirop de agave sau zahar brun pudra
– aproximativ 300 ml apa plata
Preparare:
Nu uita sa gusti pe parcurs sa vezi daca ti-ar placea cu mai multa cacao, sau poate mai dulce; daca e nevoie mai completezi cu apa. In final se obtine consistenta unei creme.
2. Se prepara la masina de facut inghetata sau se tine la congelator 2-3 ore.
Daca nu ai aparat de facut inghetata dupa 30 min -> o ora de stat la congelator, scoate-o si amestec-o bine cu o lingura.
Dupa asta o pui din nou la congelator si repeti inca o data procedura, asa va fi mai cremoasa si se va cristaliza mai fin.
-> Daca folosesti aparatul de facut inghetata o mananci pe loc, worry no more. 🙂
Inghetata ultracremoasa cu caju (vezi pe blog)
Foarte, foarte bun! 🙂
It was delicious!!! :*
muchas gracias 😀