Inghetata raw de ciocolata si banane din nuci de caju

Inghetata raw de ciocolata si banane din nuci de caju

Inghetata raw cu caju, banana si cacao

Inghetata cremoasa cu textura foarte faina, woooooooow !
Are gust fin de ciocolata si banane si e foarte densa. This is maaaaaaddness ! 🙂

Ingrediente pentru 4 persoane (sau o persoana foarte lacoma):
– o lingura de masura are 15ml

Din aceste cantitati ies aproximativ 900 ml crema de inghetata.
Cantitatile se ajusteaza dupa gust :

– 200 g nuci caju care se lasa la hidratat 4 ore (tinute la frigider)
– 1 banana mare bine coapta
– 4 linguri de masura cacao pudra
– 1 lingurita esenta de vanilie sau vanilie burbon de la o pastaie de vanilie
– indulcitor : 4 linguri de masura sirop de agave sau zahar brun pudra
– aproximativ 300 ml apa plata

– un varf de cutit sare

Preparare:

Am pus toate ingredientele la blender si le-am pasat bine bine pana a rezultat o crema fina.
Nu uita sa gusti pe parcurs sa vezi daca ti-ar placea cu mai multa cacao, sau poate mai dulce; daca e nevoie mai completezi cu apa. In final se obtine consistenta unei creme.

2. Se prepara la masina de facut inghetata sau se tine la congelator 2-3 ore.
Daca nu ai aparat de facut inghetata dupa 30 min -> o ora de stat la congelator, scoate-o si amestec-o bine cu o lingura.
Dupa asta o pui din nou la congelator si repeti inca o data procedura, asa va fi mai cremoasa si se va cristaliza mai fin.

-> Daca folosesti aparatul de facut inghetata o mananci pe loc, worry no more. 🙂


 Inghetata ultracremoasa cu caju (vezi pe blog)

Inghetata din nuci caju si zmeura inainte de a o pune la congelator

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *