Mancare de spanac cu usturoi si lapte de caju

Mancare de spanac cu usturoi si lapte de caju

Spanac cu chiftelute vegetale din naut (falafel)
 
Cremvusti vegetali & paine integrala
Tofleta simpla din 2 cutii de tofu cu 1/2 lgt turmeric, 1/2 lgt schinduf, piper si 3 limguri drojdie de bere inactiva
 

Ingrediente pentru 4 portii mari:

  • 1 kg spanac proaspat sau congelat
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 4 catei marisori de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa, optional
  • 1 lingurita sare

Pentru laptele de caju:

  • 100 g nuci caju (care se lasa la hidratat peste noapte in frigider in apa plata)
  • 600 ml apa plata

Se poate servi cu:

Aparatura si ustensile necesare:

  • Robot de bucatarie cu lama S, optional pt a toca spanacul (sau cutit)
  • Blender vertical fix, pentru a prepara laptele de caju

Preparare:

1. Se pregateste laptele de caju:

Scurgeti nucile de caju de apa in care au stat si procesati-le la blender cu 500 ml apa plata proaspata si pana se transforma intr-o crema fina si omogena. Dupa ce s-au omogenizat incorporati si restul de apa.

2. Pregatim spanacul:

  • Daca e proaspat se opareste cu apa fierbinte sa se inmoaie (se lasa sa stea cateva minute).
  • Daca e congelat se pune la fiert in 2 cani de apa fara a-l decongela in prealabil. Va avea nevoie de aprox 10 min pe foc.

Cand s-a imuiat il scurgeti de apa si il lasati 5 min sa se raceasca. Apoi il tocati marunt manual sau la lama S.

3. Incalziti uleiul la foc mediu intr-o tigaie antiaderenta.
4. Adaugati spanacul tocat si usturoiul zdrobit.

5. Turnati laptele de caju amestecand in continuu.
    Lasati pe foc pana devine o mancare suficient de groasa. Daca mancarea v-a iesit suficient de groasa e nevoie doar sa o incalziti 3-5 minute.

6. Opriti focul si adaugati zeama de lamaie. Sarati dupa gust.

Yuuuuuumy!

Mancarea de spanac a iesit asa de buna incat nu am avut rabdare sa ii fac niste poze care sa o puna cu adevarat in valoare 🙂

Laptele de caju si smantana de caju fac minuni in bucataria vegana. De cand le-am descoperit am reinceput sa gatesc mancaruri traditionale care ar fi cerut smantana sau lapte, si absolut de fiecare data rezultatele au fost peste asteptari.


Timp de preparare:
30 min

Costuri :

Ianuarie 2016:
– 1 kg spanac proaspat de la piata – 10 lei
– 80g nuci caju Lidl – 6 lei
– 1 capatana usturoi – 1 leu
– zeama de lamaie, ulei, sare – 1 leu

Sursa de inspiratie:  am veganizat reteta de la teo’s kitchen 

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *