Incredibila salata asta !
Save the tuna salad, combinatia migdale & maioneza cu mustar chiar aduc la gust cu fulgii de ton 🙂
Ingrediente pentru 2 portii:
Salata:
– 50-80g migdale care se lasa la hidratat cel putin 8 ore
– 1 catel usturoi tocat
– 1 ramura tanara & cruda apio
– 4 castraveti cornichon mari sau 1 castravete fabio
– 2 cepe verzi cu tot cu frunze sau o ceapa foarte mica (se poate omite)
– un sfert->o jumatate lingurita sare
– 1 vf de cutit piper
La alegere o varianta de maioneza vegana pregatita in casa (reteta pe blog), sau din comert:
Maioneza din susan a la Ale (var cruda):
– 4 linguri susan bine rasnitat la rasnita de cafea
– 3 linguri apa (sau mai multa dupa preferinta)
– 2 linguri zeama de lamaie
– 1 lingurita mustar
– sare iodata dupa gust
Maioneza din lapte de soia:
– 50ml lapte de soia neindulcit
– 100ml ulei de canola sau de floarea soarelui
– 1 lingura otet din mere
– sare iodata dupa gust
Aparatura si ustensile necesare:
Robot de bucatarie cu lama S si rasnita de cafea.
Preparare:
Susanul nu trebuie sa fie excesiv de amar, daca e foarte amar e posibil sa fie rancezit. In mod normal susanul e putin amarui.
1. Migdalele se scurg de apa si impreuna cu usturoiul se maruntesc la lama S, 2-3 minute pana devin fulgi moi. Nu ii procesati prea mult, nu trebuie sa devina pasta ci doar sa fie maruntiti.
2. Celelalte legume se taie cubuletze si se amesteca cu migdalele si usturoiul tocat.
3. Sosul de maioneza din susan: se rasniteaza susanul si se amesteca cu restul ingredientelor.
Daca nu aveti rasnita puteti prepara totul la lama S, preparand o cantitate mai mare de maioneza, adaugand putin mai multa apa decat e necesar si procesand mai mult timp pana obtineti o crema omogena.
Maioneza din lapte de soia: mixati totul la blender. Reteta completa o gasiti pe simpleveganblog.com
4. Legumele se taie cat mai marunt. Se amesteca toate ingredietele & se serveste imediat sau in decursul a cateva ore.
Se pastreaza la frigider.
Timp de preparare:
– 15 min
Variante:
Salata e super delicioasa fara ceapa si fara apio, cu un catel de usturoi extra.
Sursa de inspiratie: am adaptat o reteta de aici Angela Liddon – Oh She Glows