Sos Tzatziki de smantana de caju cu usturoi si verdeturi proaspete

Sos Tzatziki de smantana de caju cu usturoi si verdeturi proaspete

Sos din caju cu marar si patrunjel
Legume la cuptor servite cu salata de castraveti si sos din caju cu marar 

Un sos proaspat si delicios ce se poate servi in combinatie cu o salata din cruditati cu legume la cuptor, cartofi copti, ciuperci coapte, legume la gratar etc…

Pentru efectul WOW, serviti legume la gratar de 1 mai cu acest sos extraordinar de bun si bere de ghimbir.
1 Mai nu va mai fi niciodata la fel, parol, ca sa zic asa! 🙂

Ingrediente pentru 200 ml sos Tzatziki:

– 30 g nuci caju hidratate peste noapte sau lasate 30 min la inmuiat in apa fierbinte
sau
jumatate de tofu simplu stors de apa pe cat posibil
– 2 catei usturoi tocat
– 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
– 1 vf cutit sare
– 100->150 ml apa proaspata pt blender
– frunze proaspete tocate de marar, patrunjel sau menta (sau alte verdeturi la alegere)
– optional 1 castravete ras pe razatoare

Aparatura si ustensile necesare:


Blender vertical fix pentru varianta cu nuci caju.
Pentru varianta cu tofu se poate folosi si blender manual.

Preparare:

1) Totul, mai putin frunzele, se proceseaza la blender pana se transforma intr-o pasta fina si cremoasa.
Timpul de procesare difera in functie de blender, pt nuci caju eu il las intre 5->10 min pana devine suficient de fin.

Se gusta si se mai completeaza cu sare daca e necesar.

2) Frunzele se toaca marunt si se amesteca cu restul ingredientelor

Timp de preparare:

5 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *