Un sos proaspat si delicios ce se poate servi in combinatie cu o salata din cruditati cu legume la cuptor, cartofi copti, ciuperci coapte, legume la gratar etc…
Pentru efectul WOW, serviti legume la gratar de 1 mai cu acest sos extraordinar de bun si bere de ghimbir.
1 Mai nu va mai fi niciodata la fel, parol, ca sa zic asa! 🙂
Ingrediente pentru 200 ml sos Tzatziki:
– 30 g nuci caju hidratate peste noapte sau lasate 30 min la inmuiat in apa fierbinte
sau
jumatate de tofu simplu stors de apa pe cat posibil
– 2 catei usturoi tocat
– 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
– 1 vf cutit sare
– 100->150 ml apa proaspata pt blender
– frunze proaspete tocate de marar, patrunjel sau menta (sau alte verdeturi la alegere)
– optional 1 castravete ras pe razatoare
Aparatura si ustensile necesare:
Blender vertical fix pentru varianta cu nuci caju.
Pentru varianta cu tofu se poate folosi si blender manual.
Preparare:
1) Totul, mai putin frunzele, se proceseaza la blender pana se transforma intr-o pasta fina si cremoasa.
Timpul de procesare difera in functie de blender, pt nuci caju eu il las intre 5->10 min pana devine suficient de fin.
Se gusta si se mai completeaza cu sare daca e necesar.
2) Frunzele se toaca marunt si se amesteca cu restul ingredientelor
Timp de preparare:
5 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa cu ingrediente aici
The best garlicky stuff ever !