Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie


Orice restaurant libanez cu bucatar experimentat s-ar mandri cu asa supa crema de linte.


Ingrediente pentru 3 portii:

  • 300 g linte rosie spalata
  • 2 morcovi mari taiati rondele
  • 1 ardei rosu taiat cuburi
  • 3 – 4 catei usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa medie taiata solzisori
  • 1 cana rosii cuburi
  • 1/4 telina mica taiata cuburi
  • 2 litri apa
  • chimen
  • cimbru
  • piper macinat
  • sare iodata dupa gust
  • ulei de masline (sau de floarea soarelui sau de canola)
  • optional, condimente arabesti (merge inclusiv mixul de shaworma)

Aparatura si ustensile necesare:

Blender vertical fix sau de mana pentru a pasa supa.


Preparare:

1. Lintea se spala pana nu mai lasa apa laptoasa si se pune la fiert impreuna cu legumele si condimentele uscate.

2. Cand lintea si legumele au fiert, luam supa de pe foc si o lasam la racit 10 min dupa care o pasam la blender.
Se paseaza pana obtineti consistenta dorita, fie mai fina fie cat sa mai aiba textura. Eu prefer varianta a doua, cat sa mai aiba textura.

3. Se condimenteaza cu piper iar daca este nevoie se mai adauga apa, caz in care o mai punem pe foc cat sa mai dea o data in clocot.

4. Inainte de a o servi se reincalzeste si se decoreaza cu ulei de masline si condimente arabesti.

Timp de preparare:


– 30 min

Sursa de inspiratie: restaurantele libaneze & cartea Nu hrani cancerul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *