Terci din ovaz (in engleza Porridge sau Oatmeal)

Terci din ovaz (in engleza Porridge sau Oatmeal)

Porridge cu lapte de soia, sirop de agave si scortisoara
Porridge cu lapte de soia, afine, nuci si sirop de agave

Ingrediente pentru 2 persoane:

– jumatate de litru de lapte vegetal la alegere sau apa
– 100g fulgi de ovaz turtiti (proportia o cana fulgi la 2 cani lichid)
– indulcitor la alegere dupa gust: sirop de agave,  sau zahar brun
– topping la alegere: scortisoara, dulceata, sirop, sirop de ciocolata (preparat din apa, cacao si sirop de agave), fructe taiate (banane, mere rase, piersici, zmeura, etc. )

Preparare:

Varianta 1 – la microunde:

Fulgii se amesteca, ca laptele vegetal si se lasa la cuptorul cu microunde conform indicatiilor de pe pachet. Daca nu exista indicatii pe pachet incercati cu 2 minute pentru o portie.

Varianta 2 – pe aragaz:
Laptele se lasa sa dea in clocot. Se tine pe foc si se adauga treptat fulgii de ovaz amestecand in continuu cu o lingura sau un tel. Se fierbe amestecand in continuu timp de cateva minute, pana fulgii se inmoaie si capata consistenta orezului cu lapte (mai lichid sau nu, dupa plac).
In functie de gust, la fel ca in cazul grisului sau orezului cu lapte, se pot pune mai multi sau mai putini fulgi de ovaz.
Cand e gata se opreste focul si se adagua toppingul dorit direct in farfurie.

Varianta 3 – peste noapte:

Cu o seara inainte se lasa fulgii in lapte vegetal la frigider. Pana dimineata se vor umfla si inmuia. Dimineata se pot consuma reci sau incalziti.
Timp de preparare:

5-10 min

Variante:


Am gasit pe net 1001vegetarieni.ro cateva combinatii

Fulgi de ovaz se gasesc cam la toate supermarketurile. 500 g costa aproximativ 4 lei.

Sursa de inspiratie: Anglia 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *