Ingrediente pentru 2 persoane:
– jumatate de litru de lapte vegetal la alegere sau apa
– 100g fulgi de ovaz turtiti (proportia o cana fulgi la 2 cani lichid)
– indulcitor la alegere dupa gust: sirop de agave, sau zahar brun
– topping la alegere: scortisoara, dulceata, sirop, sirop de ciocolata (preparat din apa, cacao si sirop de agave), fructe taiate (banane, mere rase, piersici, zmeura, etc. )
Preparare:
Varianta 2 – pe aragaz:
Laptele se lasa sa dea in clocot. Se tine pe foc si se adauga treptat fulgii de ovaz amestecand in continuu cu o lingura sau un tel. Se fierbe amestecand in continuu timp de cateva minute, pana fulgii se inmoaie si capata consistenta orezului cu lapte (mai lichid sau nu, dupa plac).
In functie de gust, la fel ca in cazul grisului sau orezului cu lapte, se pot pune mai multi sau mai putini fulgi de ovaz.
Cand e gata se opreste focul si se adagua toppingul dorit direct in farfurie.
Varianta 3 – peste noapte:
5-10 min
Variante:
Am gasit pe net 1001vegetarieni.ro cateva combinatii
Fulgi de ovaz se gasesc cam la toate supermarketurile. 500 g costa aproximativ 4 lei.
Sursa de inspiratie: Anglia 🙂