Oare exista viatza dupa branza?
Atata groaza si panica in jurul “problemei” branzeturilor ! Oh nuuuuuu, nu as putea trai fara branza !
Been there, done that.
Exista speranta: branzeturile vegane din nuci si seminte, care se pot prepara foarte usor in casa, super delicioase si usor de facut. 🙂
Si nu uitati ca exista si tofu, yuuuuuuuum ce bun e tofu afumat !
Love,
Ale
Cateva retete online:
ChooseVeg.com – 11 branzeturi vegane
Buzzfeed – 14 branzeturi vegane
One Green Planet – 10 branzeturi vegane
Raw Vegan Joy – branza de caju
Raw Vegan Joy – lactate raw vegane
Healthy Happy Life – branza de nuci de caju cu ierburi, la cuptor
The Frosted Vegan – branza ceddar cu ardei, afumata
My Darling Vegan – buffalo ceddar cheese with sundried tomatoes & coconut bacon
The Vedge – walnut nut cheese
Vedgedout – smoked coconut gouda
Kid Tested Firefighter Reapproved – imitatie branza de capra (daca zic ei! nu am incercat dar o sa incerc)
Carti de bucate specializate pe lactate si branzeturi vegane:
- Artisan Vegan Cheese – Miyoko Mishimoto – amazon puteti rasfoi cateva retete, bookdepository, abebooks
Branzeturi vegane artizanale, fermentate, din ingrediente naturale.
Pot afirma cu bucurie ca am gustat 4 din branzeturile de la Miyoko si au fost super delicioase :).
Multe din retete folosesc rejuvelac, care nu e altceva decat un fel de bors romanesc, how cool 🙂
Alte ingrediente ciudate folosite pentru a inchega branza sunt guma xatan si irish moss powder (pudra de alge) – ambele sunt produse naturale.
Are multe retete ce nu necesita aceste ingrediente mai ciudate, unele retete sunt mai dificile si necesita timp, altele mai simple pentru incepatori. Cautati pe pagina ei si rasfoiti cartea ei pe amazon.
- The Ultimate Uncheese Cookbook – Jo Stepaniak – amazon, bookdepository, abebooks
- The Non-Dairy Evolution Cookbook – Skye Michael Conroy – amazon, bookdepository, abebooks