Ingrediente pentru 2 portii :
Cartofi la cuptor:
– 1 kg cartofi in coaja, spalati
– condimente en provence (rozmarin, cimbru, oregano)
– ulei rezistent la temperatura din cuptor ulei de canola sau floarea soarelui
– sare
– piper macinat
Sosul de mustar:
– 2 linguri majoneza vegetala din comert sau smantana vegetala de caju sau maioneza vegana facuta in casa
– 1 lingurita mustar
– 1 catel de usturoi zdrobit
– putina apa pt consistenta
Maioneza vegana facuta in casa:
– 1 canitza lapte de soia neindulcit
– 1 canitza apa plata
– 1 linguritza otet
– 1 vf cutit sare
– 1 vf cutit curcuma
Aparatura si ustensile necesare:
– Robot de bucatarie sau blender pt a prepara sosul (eu folosesc recipientul mic de 100 ml)
Preparare:
1) Cartofii se spala, se taie in 2 si se pun in tava acoperita cu hartie de copt. Daca sunt foarte mari taiati-i in 4.
Se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si condimente.
2) Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Se lasa la cuptor 30-40 min pana sunt gata.
3) Sosul se prepara la blender amestecand toate ingredientele pana se obtine o crema fina.
4) Se servesc cu salata si sos.
5) Prepararea maionezei de casa:
Se amesteca apa, laptele de soia si otetul intr-un bol. Folosind un mixer vertical le batem pana se incheaga. Adaugam sare si curcuma si omogenizam.
Timp de preparare:
10 min + coptul
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa cu ingrediente aici
Costuri :
–