O alta optiune pentru a face ciorba cremoasa e laptele de cocos. Laptele de cocos va da ciorbei un gust placut si discret de cocos. Yuuuuuum
Ingrediente pentru 6 portii :
– 1 kg fasole verde curatata si taiata
– 2 morcovi taiati jumatati de rondele subtiri
– 1/2 radacina telina taiata marunt sau 4-5 ramuri de telina apio taiate felii semiluna
– 1 ardei/gogosar tocat
– 1 ardei iute tocat (optional)
– 1 ceapa tocata marunt
– 2-3 catei de usturoi zdrobit
– 1 conserva lapte de cocos gas fara E-uri si adaosuri (trebuie sa contina numai apa si cocos) – recomand sa alegeti una din optiunile prezentate aici
– frunze de coriandru tocate (daca nu-l gasiti sau nu va place il puteti inlocui cu patrunjel),
– 1-2 linguri zeama de lamaie sau 1 lgt otet
– 1 vf cutit boia dulce sau iute, sau piper cayenne
– sare iodata sau sos de soia, la alegere
– piper
– optional 1 lingurita radacina de ghimbir proaspata rasa
Nu e nevoie sa folositi ulei ! Laptele de cocos la conserva e foarte gras
Preparare:
1. Legumele (cu exceptia usturoiului) se pun al fiert in apa plata.
2. Cu 5 min inainte de a opri focul se adauga conserva de lapte de cocos.
Daca doriti o ciorba cu arome asiatice adaugati tot acum ghimbirul ras.
3. Opriti focul si adaugati usturoiul zdrobit, zeama de lamaie si frunzele de patrunjel.
Sarati si piperati dupa gust. Adaugati si boia tot acum.
4. Se serveste decorat cu frunze de coriandru proaspat tocate.
Timp de preparare:
30 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici
Costuri:
17.10.2015
– 1 conserva lapte de cocos 10-15 lei
– 1 kg fasole verde 5 lei
– celelalte legume 5 lei
– ulei, sare, condimente 1 leu
Total: 25 lei / 6 portii