Papricaș – ciorbă de legume (rețeta de familie)

Papricaș – ciorbă de legume (rețeta de familie)

Papricașul bihorean este o ciorbă de legume la care se pot adăuga și tăieței sau găluște. Cantitățile de legume trebuie respectate pentru că papricașul nu e o ciorbă oarecare. Rețeta ce urmează este exact așa cum o face bunica mea (maica).

Ingrediente:

  • 2 morcovi de marime medie
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 1 pastârnac
  • 1/2 gulie
  • boabe mazare congelate sau proaspete (optional)
  • 100g telina
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras
  • 2 cartofi marime medie
  • paste melcisori (gârtene), fidea fara ou, taietei subtiri din orez (mei fun, vermicelli)
  • sare iodata
  • ulei

Reteta:

  1. Legumele se taie cubulete si rondele, cum se potriveste.
  2. Intr-o oala de 2.5l se pun 1-2 linguri de ulei, in care se calesc legumele, mai putin cartofii. O data cu primele legume se pot pune si boabe de mazare.
  3. Se adauga apa fiarta si sare. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic pina legumele sunt fierte. Apoi se adauga cartofii.
  4. Cind cartofii sunt fierti se pot adauga paste sau galuste fierte in prealabil.
  5. Cand supa e gata se adauga patrunjel tocat marunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *