
Papricașul bihorean este o ciorbă de legume la care se pot adăuga și tăieței sau găluște. Cantitățile de legume trebuie respectate pentru că papricașul nu e o ciorbă oarecare. Rețeta ce urmează este exact așa cum o face bunica mea (maica).
Ingrediente:
- 2 morcovi de marime medie
- 1 radacina patrunjel
- 1 legatura frunze patrunjel
- 1 pastârnac
- 1/2 gulie
- boabe mazare congelate sau proaspete (optional)
- 100g telina
- 1 ceapa mica
- 1/2 ardei gras
- 2 cartofi marime medie
- paste melcisori (gârtene), fidea fara ou, taietei subtiri din orez (mei fun, vermicelli)
- sare iodata
- ulei
Reteta:
- Legumele se taie cubulete si rondele, cum se potriveste.
- Intr-o oala de 2.5l se pun 1-2 linguri de ulei, in care se calesc legumele, mai putin cartofii. O data cu primele legume se pot pune si boabe de mazare.
- Se adauga apa fiarta si sare. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic pina legumele sunt fierte. Apoi se adauga cartofii.
- Cind cartofii sunt fierti se pot adauga paste sau galuste fierte in prealabil.
- Cand supa e gata se adauga patrunjel tocat marunt.