Un fel de salata sub forma de paste, delicioasa si proaspata, yummy. Abia astept sa vina vara cu rosiile ei. Vara sosul din rosii e absolut irezistibil ! 😀
Ingrediente pentru 2 persoane:
Sosul:
– 5 rosii mari proaspete (nu trebuie decojite atata timp cat folosim blender/robot de bucatarie)
– 3 bucati rosii uscate in ulei
– jumatate ardei rosu
– 1 catel de usturoi
– 1 cana frunze de busuioc, sau mai putin, dupa gust
– optional, cateva frunze de oregano proaspete sau uscate
– optional, putina ceapa
– 1 lingura ulei de masline
– sare iodata
Pentru paste:
– 1 dovlecel sau 2 gulii spiralate
– sare iodata
Aparatura si ustensile necesare:
– blender sau robot de bucatarie cu lama S pt sos
– aparat pt spiralat legume sau curatator de legume tot pt spiralat legumele
Preparare:
Sosul:
1. Rosiile proaspete se decojesc sau nu.
Eu nu le decojesc deoarece robotul face treaba buna la pasat inclusiv coaja.
Daca vrei sa le decojesti le scufunzi 30 sec in apa care clocoteste si le decojesti cat sunt inca calde.
2. Toate ingredientele pentru sos mai putin rosiile se fac pasta la blender. Se adauga si rosiile si se mai paseaza dupa gust pana obtii textura ce o doresti pt sos (mie imi place sosul mai carnos, deci nu pasez exagerat de mult, poate in jur de jumatate de min la 750W). Daca sosul nu e destul de dulce mai adaugati jumatate de lingurita de zahar brun.
3. Pastele din dovlecel crud se prepara folosind un aparat special pentru spiralat legume.
4. Pentru a le face mai moi si mai gustoase, pastele gata spiralate se lasa sa stea 10 minute acoperite cu sare, dupa care se storc cu mana.
5. Se amesteca sosul & pastele. Daca doriti, incalziti taieteii si sosul cateva minute pe aragaz, dar luati-l de pe aragaz inainte ca acesta sa atinga punctul de fierbere. Se consuma pe loc. Yum yum
Timp de preparare:
10 min
Variante
Paste raw cu sos alfredo, vezi reteta pe blog.