Imi plac foarte mult aceste paste, le fac foarte des uneori si de 2 ori pe saptamana pentru ca nu ma mai satur de ele si am devenit dependenta (poate si datorita continutului de umami din drojdia de bere si rosii? 🙂 ).
Au un gust simplu si delicat de rosii si dovlecel ce merge perfect cu sosul fin si cremos din fulgi de drojdie.
Daca stau sa ma gandesc poate ca acum 4 ani, cand inca mancam carne, nu mi-ar fi placut la fel de mult. Asa ca le-as recomanda mai degraba celor ce sunt deja vegani sau vegetarieni. Pentru cei ce consuma inca carne s-ar putea sa para prea fade si prea light.
Pun reteta pe blog pentru ca noua ne place foarte mult, si de cand le-am descoperit le-am preparat deja de cateva ori, deci chiar isi merita locul 🙂
Ingrediente pentru 2 portii :
– 1 dovlecel zuchini mediu taiat betisoare sau cubulete
– 10 rosii cherry marisoare taiate in 2
– 1 ceapa mica tocata marunt
– 1 catel de usturoi zdrobit
– 1 lingura ulei de masline extravirgin
– 2 linguri pline fulgi de drojdie inactiva
– sare iodata
– piper proaspat macinat
– jumatate de lingurita condimente uscate pentru paste (mix de oregano, busuioc, ardei uscat, ardei iute, usturoi, ceapa)
– o mana de frunze de patrunjel tocate marunt
– 250-300g paste integrale gustoase, scurte (fusilli cel mai bine) – jumatate de pachet
Preparare:
1. Fierbem pastele in apa cu sare iodata. Pastram 1 cana din apa in care au fiert.
Cat timp fierb pastele preparam sosul.
2. Calim ceapa in ulei de masline timp de 5 minute, pana ceapa incepe sa se inmoaie.
3. Adaugam dovlecelul, usturoiul, sarea, piperul si condimentele uscate.
Mai lasam la “calit” 5 min pana dovlecelul incepe sa se inmoaie, amestecand cand e nevoie. Nu lasati mai mult, altfel dovlecelul se va inmuia prea tare.
4. Adaugam si rosiile cherry feliate, completam cu cana de apa si lasam pe foc inca 5 min, pana rosiile incep sa se inmoaie.
Nu lasati rosiile sa se inmoaie prea tare, trebuie sa fie gatite dar nu bulion.
5. Cand legumele sunt gata oprim focul si adaugam drojdia inactiva si patrunjelul tocat.
Daca e necesar mai completam cu sare, piper si condimente.
6. Scurgem scurt pastele fierte si le amestecam cu sosul.
Serviti imediat, cat inca sunt calde, decorate cu patrunjel tocat.
Timp de preparare:
20-30 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa cu ingrediente aici
Costuri :
27.09.2015
– 250g paste integrale Barilla – 4 lei
– 300g rosii cherry de la piata – 2 lei
– 1 dovlecel de la piata – 2 lei
– ceapa, ulei de masline, sare, piper, drojdie de bere – 1 leu
Total: ~8 lei / 2 portii => 4 lei / portie