Supa crema de brocoli (a la Carmen)

Supa crema de brocoli (a la Carmen)

Supa crema de brocoli si telina cu smantana vegetala din caju

Ingrediente pentru 4 portii:

– 1 brocoli mare (rupt bucatele, cu tot cu tulpina)
– 1 radacina de telina medie (taiata cuburi mici)
– ulei masline extra
– piper
– sare
– pentru extra aroma: 1 lgt amestec natural de condimente pentru ciorba Sanovita
– apa aprox 2.5 – 3 litri

– optional: 2 linguri smantana vegetala din comert, sau preparata in casa (pentru smantana de caju reteta aici), sau 100 ml lapte de soia neindulcit

Smintina caju:
-50 g nuci caju hidratate in apa rece( se lasa peste noapte in frigider)
-zeama proaspata  lamiie
-70 ml apa plata
-un virf cutit sare

Aparatura si ustensile necesare:


– blender


Preparare:

1. Legumele si condimentele uscate pentru ciorba se pun la fiert in apa proaspata – nu e nevoie de mai mult de 10 minute.

2. Cand sunt fierte se opreste focul si se lasa 5-10 min la racit.
Legumele cu o parte din apa in care au fiert se paseaza la blender.
Adaugati doar o parte din zeama pentru inceput, si apoi completati pentru a obtine consistenta dorita.

Daca aveti blender manual si mai simplu: preparati supa direct in oala in care ati fiert-o. Nici nu mai e nevoie sa o lasati la racit.

3. Adaugati smantana/laptele vegetal si mai procesati la blender cateva secunde sa se omogenizeze.

4. Condimentati cu piper si sare dupa gust.

5. Inainte de a servi reincalziti daca e necesar.
Decorati cu uleiul de masline.

Timp de preparare:


– 30 min


Surse pentru ingrediente in Timisoara:


Info aici


Sursa de inspiratie: Carmen Sipos 🙂 Gracias Carmen !


Pasul 1) se fierb legumele 
Pasul 2) Se paseaza la blender
Legumele sunt gata pasate. 
Se adauga smantana vegetala, ulei, se sareaza si condimenteaza dupa gust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *