Supa de avocado e super delicioasa, si gata in cateva minute.
Secretul e sa ai un avocado copt si cateva ierburi proaspete la indemana 🙂
Daca avocado nu e copt, mai bine asteptati una doua zile pana se coace, altfel supa va fi amara. Un avocado e copt atunci cand e moale, ca o nectarina.
Avocado, in mod normal, il cumperi tare, si il lasi sa se coaca 2 zile la temperatura camerei.
– 1 avocado extra mare sau 2 avocado de dimensiune normala
– putina ceapa tocata (jumatate de ceapa verde sau un sfert ceapa uscata medie)
– jumatate catel de usturoi tocat
– 2-3 cani apa plata la temperatura camerei sau calda (cat sa iasa aproximativ 750 ml supa) – daca vrei supa calda, poti incalzi apa la temperatura pe care o doresti;
– cateva frunze de condimente proaspete ,la alegere: frunze de marar & menta, frunze de marar & patrunjel, , sau rucola (se pot si combina)
– sare dupa gust
– 2 lingurite ulei masline
Aparatura si ustensile necesare:
Robot de bucatarie cu lama S, blender vertical sau de mana pentru a pasa supa.
Preparare:
1. Avocado se curata de sambure se taie cubulete si se scoate din coaja; ceapa si usturoiul se toaca marunt;
2. Totul se mixeaza bine la lama S sau la blender (mai putin uleiul de masline), completand cu apa pana se obtine consistenta dorita;
3. La final se decoreaza cu ulei de masline
Timp de preparare:
– 10 min si e deja in farfurie 🙂
Sursa de inspiratie: restaurant Biofresh (Timisoara, Bucuresti)