Batoane tăvălite în ciocolată și fulgi de cocos

Batoane tăvălite în ciocolată și fulgi de cocos

Am veganizat una din prajiturile copilariei mele si au iesit exact asa cum mi le amintesc!

Ingrediente pentru blat:

  • Ingrediente pentru o tava 23 cm x 33 cm
  • 1 cana de masura = 240 ml
  • 1/2 cana de masura = 120 ml
  • 1/3 cana de masura = 80 ml
  • 1/4 cana de masura = 60 ml
  • 1 lingura de masura = 15 ml
  • 1 lingurita de masura = 5 ml

Ingrediente uscate:

    – 1+1/2 cani + o lingura faina alba de grau
    – 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    – 1/2 lingurita sare

Ingrediente lichide:
     – 3/4 cana zahar (il amestecam cu ingredientele lichide pana se dizolva)
    – 1 cana lapte de soia neindulcit
    – 1/3 cana ulei  de canola sau ulei rafinat de floarea soarelui
    – 2+1/2 linguri otet din mere
    – 1 lingurita extract natural de vanilie (se comanda online)

Ingrediente pentru sosul de ciocolata:

     – 200 g zahar pudra
    – 30 g margarina
    – 60 g pudra de cacao (provenita din comertul echitabil, fair-trade)
    – 200 ml apa fiarta   
– 200 g nuca de cocos rasa

Preparare blat

1. Intr-un castron se amesteca cu telul ingredientele uscate.

2. Intr-un alt castron se amesteca cu telul ingredientele umede pana zaharul s-a dizolvat complet.

3. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se amesteca cu telul pana se combina.
    Nu se amesteca excesiv si nu se foloseste mixerul pentru a pregati acest blat.

4. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

5. Cuptorul se preincalzeste la 170 grade. Cand a atins aceasta temperatura dam blatul la cuptor.
    Blatul are nevoie de aproximativ 28 minute pentru a fi gata.
    Nu se deschide usa cuptorului cat timp se coace blatul.

    Dupa trecerea timpului se verifica blatul cu o scobitoare, daca scobitoarea iese curata blatul e gata.
    Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit le taiem in dreptunghiuri egale.

Preparare sos

  1. Se amesteca bine zaharul si cacaua intr-un bol mare.
  2. Se fierbe apa. se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana cand aceasta se topoeste
  3. Apa fiarta si margarina se toarna incet peste zahar si cacao, amestecand in continuu pana cand se obtine un sos omogen.
  4. Intr-o farfurie plata punem nuca de cocos rasa.
  5. Bucatile de blat se inmoaie in sosul de cacao pe fiecare parte si apoi se tavalesc prin nuca de cocos. Scufundati bucatile de blat rapid prin sos astfel incat sa nu se imbibe prea tare. Apoi se pun la frigider 30 de minute dupa care se pot servi.

Sursa de inspiratie: Blatul e cel pe care il folosesc mereu de la Cloe Coscarelli, iar sosul e inspirat de la Zacchary Bird.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *