Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la restaurnatul timisorean Biofresh, restaurantul meu preferat din Timisoara. Combinatia e una neasteptata, iar rezultatul e perfect. Va recomand sa o incercati.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 250g fasole verde curatata
- 2 morcovi, cubulete
- 2 tulpini telina apio sau jumatate de radacina de telina, cubulete
- 1/2 ardei gras, tocat
- 1 ardei iute sau ardei jalapeno, tocat (optional)
- 1/2 ceapa, tocata marunt
- 1-2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingurita ghimbir, ras sau tocat f marunt
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura coriandru proaspat, tocat (daca nu-l gasiti sau nu va place il puteti inlocui cu patrunjel)
- 1 conserva lapte de cocos
- 1 vf de cutit boia dulce sau iute
- sare iodata
- sos de soia dupa gust
- piper proaspat macinat
Preparare:
1. Pregatiti legumele.
2. Fierbeti in 2-3 litri de apa fasolea verde, morcovul, telina, ceapa, ardeiul gras, ardeiul iule.
3. Cand legumele incep sa se inmoaie, dupa aproximativ 10 min, adaugati restul ingredientelor: laptele de cocos, ghimbirul, usturoiul, frunzele verzi, zeama de lamaie, boia, piperul, sarea si sosul de soia dupa gust.
Lasati pe foc inca 5 min sau pana legumele sunt gata.
4. Serviti cald decorat cu frunze proaspete tocate.