Fusili cu sos pesto, rosii cherry si masline
Ingrediente pentru 2 portii:
Pentru sosul pesto
- 1 mana mare frunze proaspete de busuioc italian
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 1 lgt zeama de lamaie
- 1 lgt fulgi de drojdie inactiva
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 lgt muguri de pin
- piper proaspat macinat
- sare iodata dupa gust
Pentru final
- 250g paste integrale sau conventionale scurte
- 1 mana rosii cherry, taiate in doua
- 2 linguri masline kalamata fara samburi, taiate rondele
Aparatura si ustensile necesare:
Robot de bucatarie cu lama S pt sosul pesto
Preparare:
1. Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg de apa (pastrand o canita din apa in care au fiert) si se trec pe sub un jet de apa rece. Se pun deoparte.
2. Preparam sosul pesto amestecand totul la robotul de bucatarie si cateva linguri din apa ramasa de la fierberea pastelor. Mugurii de pin se lasa la final deoarece trebuie sa ramana bucati mai mari.
3. Combinam pastele si sosul pesto. Apoi adaugam rosiile cherry si maslinele rondele. Servim salata la temperatura camerei.
Timp de preparare:
20 min