Aceasta reteta a devenit una din preferatele mele.
Iar aceasta varianta este cea mai simpla si mai putin risipitoare deoarece foloseste toata tulpina de praz.
Varianta originala o gasiti pe blogul Fleurs Vegan Kitchen
Ingrediente pentru 4 portii :
- 4 bucati de praz cu tot cu frunze, taiate rondele, bine spalate inainte.
- 1 borcan mic masline kalamata fara samburi
- Rosii la alegere
200 ml passata di pomodoro (un bulion mai gros),
300 ml bulion sau
3 rosii mari fara pielita taiate cuburi
- 2 frunze uscate de dafin
- sare iodata
- piper macinat
Aparatura si ustensile necesare:
O tigaie antiaderenta
Preparare:
1. Intr-o tigaie antiaderenta adaugati prazul rondele, frunzele de dafin si 1 cana de apa. Acoperiti si lasati pe foc mediu 10 min
2. Adaugati passata di pomodoro si maslinele si lasati pe foc inca 10 min, pana prazul s-a inmuiat.
3. Sarati si piperati dupa gust. Serviti cu paine integrala.
Timp de preparare:
20 min
Sursa: Reteta adaptata de la Fleurs Vegan Kitchen