CIULAMA DE CIUPERCI CU MARAR

CIULAMA DE CIUPERCI CU MARAR


“Am umblat pădurea toată
N-am găsit ciuperci o ioată
M-am întors de unde-am  venit
Și-o cosară am găsit ”
Da voi ce mincați, bunu?

Ingrediente pentru 3 portii:
– 500 g ciuperci champignon
-1 ceapa, mijlocie
-1 ardei gras rosu mare
-1 legatura mare de marar verde
– 3-4  linguri ulei de masline, canola sau floarea soarelui
-sare, 1 lingurita
Pentru ingroseala se folosesc: 1 lingura cu virf faina alba, 1 lingura ulei, 200 ml lapte de soia, rece, neindulcit.
Ingrediente pentru mamaliga: se folosesc 4 masuri de apa si una de faina de malai grisata
Mod de preparare:
1. Ceapa  si ardeiul se taie solzisori
2.Intr-o tigaie antiaderenta, in 2 linguri de ulei, se calesc ceapa si ardeiul pina se inmoaie putin. Peste, se adauga ciupercile spalate si feliate. (pielita se pastreaza ptr a nu face risipa si pentru ca nu influienteaza gustul sau textura.)
3. Cind se evapora  toata apa pe care au lasat-o ciupercile, se adauga ingroseala facuta din faina, 1 lingura de ulei si 200 ml lapte rece de soia (se poate omite, eu prefer ciulamaua fara lapte de soia) si mararul verde maruntit.
4.Se lasa sa fiarba impreuna citeva minute pina cind  compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
5.Se serveste cu mamaliga. In timp ce ciulamaua e pe foc, puteti prepara mamaliga. Intr-o oala se pune apa cu 1/2 lingurita sare. Cind da in clocot se adauga in ploaie faina de malai. Se amesteca tot timpul cu un tel pentru a nu forma cocolosi si pentru a nu se prinde de fundul oalei. Se opreste focul dupa citeva minute, cind mamaliga s-a ingrosat si e gata. Pentru mamaliga, la 4 masuri de apa se pune 1 masura de faina de malai.
Serviti cat e fierinte doearece dupa ce se sosul se coaguleaza ciulamaua nu mai e la fel de gustoasa.
Sursa- mami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *