Oregano
Salvie
Tarhon
Leurda (usturoi salbatic)
Stevie (se foloseste la supa, se gateste ca spanacul
sau se foloseste ca foi pt sarmalutze)
Rucola (eng: rocket, arugula)
Macris (se pune in salate)
Urzici tinere de la piatza
Patrunjel si marar
Urmeaza: loboda, urzici, rozmarin, cimbru, busuioc, levantica , leustean, telina, stevie, macris, spanac, baby spanac, valeriana, arpagic, creson de gradina …..
Patrunjelul, mararul, leusteanul, telina le pastrez intr-un pahar cu apa in frigider; asa raman proaspete aprox 4-5 zile.
Verdeturile bine spalate si uscate se pot toca si pastra la congelator in pungi inchise ermetic – de exemplu patrunjelul si mararul.
Salata, leurda, rucola, busuioc, oregano etc – cele ce nu se pot pune in pahar cu apa – le tin intr-o punga inchisa in frigider, in partea de jos unde e mai rece; asa se pastreaza aprox 4-5 zile, unele verdeturi chiar mai mult. Daca verdeturile nu sunt umede cand le pui in punga trebuie pulverizate cu foarte putina apa.