Ingrediente pentru 2 portii mari, cam cat pentru un film :):
Pentru popcorn:
- Boabe de porumb pentru popcorn
- Optional ulei rezistent la temperatura inalta (de floarea soarelui, canola, susan etc)
- 1 lingura drojdie inactiva
- 1/4 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita mix de condimente la alegere
- 1/4 lingurita pudra de usturoi, optional
- 1/2 lingurita sare iodata
Aparatura si ustensile necesare:
- O cratita antiaderenta cu capac. E de preferat o cratita mai putin lata ca a mea, deoarece fundul se va incalzi uniform pe aragaz. Eu nu am avut alta optiune, asa ca m-am descurcat cu ce am avut.
Preparare:
1. Punem 1 lingura de popcorz si 1 lingura de ulei, daca folosim ulei, in cratita antiaderenta.
Avem grija sa nu aglomeram prea mult cratita; porumbul se va expanda si vrem ca toate boabele sa atinga fundul si dupa ce incep sa se expandeze.
Punem capacul si punem cratita pe foc mic.
2. Incet boabele de porumb vor incepe sa explodeze.
Ocazional scuturam cratita, fara a ridica capacul, pentru a face loc pe fund si boabelor de porumb neexpandate.
3. Popcornul e gata cand majoritatea boabelor au devenit pocorn.
Luam tava cu tot cu capac de pe foc si o lasam 1 min sa se raceasca – in acest timp unele boabe vor continua sa explodeze, din acest motiv lasam intai la racit. Dupa ce s-a racit putin vom ridica capacul si vom turna popcornul intr-un bol.
4. Daca dorim condimentam cu condimente la alegere. Servim imediat.
Timp de preparare:
10 min
Costuri :
19.01.2017
4 linguri popcorn sub 0.5 lei
ulei 1 leu
condimente si sare 1 leu
Sursa de inspiratie: Luci