Delicios pe bruschete sau in sandwichuri.
Merge extraordinar cu salata de rosii 🙂
Poate fi folosit si ca umplutura pentru rosii umplute.
Ingrediente pentru 2 portii:
– 1 cutie tofu simplu sau afumat
– 8 buc rosii uscate in ulei
– 1-2 catei de usturoi
– 1 lg ulei
– 1-2 linguri lapte de soia neindulcit
– oregano uscat sau proaspat
– sare (daca toful nu e deja sarat!)
– 1 vf cutit piper
Aparatura si ustensile necesare:
Robot de bucatarie cu lama S, blender manual sau mixer.
Preparare:
1. Ingredientele moi se paseaza la lama S, se pot pasa si cu furculita sau cu mixerul.
2. Se sareaza si condimenteaza dupa gust
Timp de preparare:
– 5 min
Variante:
In loc de tofu se poate folosi pasta din nuci caju sau din seminte de floarea soarelui care se prepara in urmatorul fel:
1. Se lasa la hidratat semintele aprox 8 ore (max 24). Se tin in frigider in tot acest timp
2. Se scurg de apa in care au stat
3. Se paseaza la lama S sau la blender cu putina apa proaspata, cat e necesar pentru ca aparatul sa isi poata face treaba
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
De unde va puteti procura ingredientele gasiti aici