Salata de vinete in trei variante

Salata de vinete in trei variante

Salata de vinete facuta cu ulei si zeama de lamaie

Ingrediente:

Varianta 1 – cu ulei si zeama de lamaie

  • 3 Vinete
  • Ulei de masline sau de floarea soarelui
  • Ceapa rosie taiata solzisori, deoarece ceapa rosie are un gust mai putin iute
  • Sare iodata
  • Zeama de lamaie dupa gust, care o va acri si o va inalbi
Varianta 2 – cu maioneza vegetala de soia
Varianta 3 – cu avocado
  • 3 Vinete
  • Un avocado si jumatate curatati de coaja si sambure si pasati la robotul de bucatarie cu lama S
  • Ceapa rosie taiata solzisori
  • Sare iodata
  • Zeama de lamaie dupa gust, optional
Preparare:
  1.    Vinetele spalate se coc in cuptor la 200 de grade timp de o ora. Cand sunt gata se cresteaza pentru a elimina sucul si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se curata de coaja si se toaca marunt cu cutitul sau la robotul de bucatarie cu lama S.
  2. Vinetele astfel obtinute se amesteca cu restul ingredientelor in cantitati dupa gust.
  3. In cazul variantei cu avocado, salata de vinete trebuie consumata imediat deoarece avocado se oxideaza si se innegreste. Celelalte variante se pot pastra la frigider cateva zile fara a-si schimba aspectul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *