Supa delicioasa si usoara de vara, gata in 15 minute.
Serviti-o rece sau calda, cu paine integrala simpla sau prajita (yumm..).
Ingrediente pentru 2 portii :
- 2 cani (400g) mazare boabe proaspata sau congelata
- 2 catei usturoi zdrobiti
- 2 cepe verzi mari sau 1/2 bulb ceapa uscata tocata
- 1 canita lapte de soia neindulcit (optional)
- cateva frunze proaspete de menta tocate (1 lingura plina)
- cateva frunze proaspete de patrunjel tocate (2-3 linguri pline)
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 1/2 lingurita sare iodata
- piper macinat
- 800 ml apa plata (aproximativ) – mai completati cu apa daca considerati necesar
Aparatura si ustensile necesare:
Blender, robit cu lama S sau mixer.
Preparare:
1. Fierbem mazarea si ceapa in apa sarata.
Lasam sa fiarba 3-5 min sau cat e necesar pana mazarea incepe sa se inmoaie. Mazarea proaspata fierbe foarte repede si poate fi consumata si cruda.
Gustam mazarea si cand e gata oprim focul. Mazarea trebuie doar sa fie moale si gustoasa, nu o fierbeti excesiv si fiti cu ochii pe aragaz pentru ca mazarea noua fierbe foarte repede (5 min maxim).
2. Lasam supa la racit 10 min. O turnam in blender alaturi de celelalte ingrediente si procesam 2-3 minute pana obtinem supa crema.
Daca e nevoie completam cu apa pana obtinem consistenta dorita.
3. Condimentam cu piper dupa gust. Mai saram sau acrim cu zeama de lamaie daca e necesar.
4. Servim cu putin ulei de masline deasupra. Yumm! 🙂
Timp de preparare:
10-15 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa cu ingrediente aici
Costuri :
iunie 2015: 2 cani de mazare de la piata au costat aproximativ 8 lei
Variante:
1. Daca nu aveti frunze de menta puteti folosi doar frunze de patrunjel .
2. O varianta mai elaborata: supa crema de mazare cu asparagus minimalistbaker
Sursa de inspiratie: Praga