Inca un stir fry (legume asiatice la tigaie inca crocante si putin gatitie) de care m-am indragostit.
Varianta singaporeana foloseste pudra curry, delicios !
Ingrediente pentru 3 portii medii:
– 1 punga 250 – 350g taietei mei fun (taietei subtiri din orez Mei Fun)
– 1 cutie tofu scurs de apa si taiat cubulete
– 1 ceapa medie tocata
Legume. (Puteti sa le inlocuiti cu alte legume, alegeti 3-4 feluri de legume):
– 1 ardei mediu taiat fasii (nu omiteti)
– 1 morcov taiat betisoare (nu omiteti)
– 1 mana de brocoli gata fiert pe abur sau dovlecel taiat semiluna sau varza bok choi
– 1 mana fasole verde cruda
– 2 linguri ulei de canola, de susan sau de floarea soarelui
– 2 linguri pudra curry Madras gustoasa si de calitate picanta sau nu (eu nu folosesc picanta)
Intr-o cana combinati:
– 4 linguri sos de soia (dupa gust)
– 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita zahar brun
– 1/2 lingurita fulgi de ardei uscati tocati (se gasesc in plafaruri si sunt deliciosi in multe preparate, merita sa ii aveti in bucatarie 🙂
– 1 cana apa sau zeama de legume
Pentru final:
– 2 linguri frunze proaspete de coriandru tocate (daca nu-l gasiti sau nu va place il puteti inlocui cu patrunjel)
Variante:
Puteti inlocui legumele cu altele, de exemplu puteti folosi dovlecel sau ciuperci in loc de brocolli.
Preparare:
1. Preparati taieteii de orez conform instructiunilor de pe pachet.
De cele mai multe ori va trebui sa ii lasati sa stea cateva minute in apa clocotita.
Cand sunt gata scurgeti-i de apa, clatiti-i cu apa de la robinet si puneti-i deoparte.
2. Intr-o cratita antiaderenta sau wok adaugati 1 lingura de ulei si incingeti uleiul.
Adaugati tofu taiat cubulete, stropiti-l cu 2 linguri de sos de soia, 1 lingurita pudra curry si rumeniti-l intorcandu-l des si cu atentie sa nu se rupa sau arda.
Scoateti-l din cratita si puneti-l deoparte.
3. In aceeasi cratita veti pregati legumele.
Adaugati 1 lingura plina de ulei si legumele (cu exceptia brocoli, daca il folositi).
Caliti-le cateva minute (intre 5 si 10 min) la temperatura ridicata amestecand in continuu pana incep sa se fragezeasca. Atentie, amestecati in continuu sa nu se arda !
4. Adaugati pudra de curry, amestecati si mai lasati pe foc 10 sec.
5. Adaugati comdimentele combinate: sosul de soia, zaharul, sarea, fulgii de ardei uscati si cana de apa sau zeama de legume si taieteii si combinati-le.
Adaugati taieteii gata fierti si brocoliul gata fiert. Daca e nevoie completati cu apa sau zeama de legume.
Lasati pe foc pana zeama e complet absorbita de taietei, amestecand cu atentie sa nu se arda.
6. Luati de pe foc si daca e nevoie completati cu sare sau sos de soia.
Adaugati frunzele proaspete si serviti imediat cat e cald.
Timp de preparare:
30 min
Sursa de inspiratie: Robin Robertson