Ingrediente pentru 4 portii :
- 1 kg fasole verde lunga, curatata si taiata in 2
- 1 ceapa, tocata marunt
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 250g rosii cherry, taiate in 2
- 1 lingura capere murate scurse de apa
- 2 linguri busuioc proaspat, tocat (pt var 1) sau 100 ml passata de rosii (passata di pomodoro) (pt var 2)
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- sare iodata si piper proaspat macinat dupa gust
Aparatura si ustensile necesare:
- O tigaie
Preparare (var 1):
1. Preparati fasolea pe abur (5 min) sau fierbeti-o cateva minute pana devine frageda. Scurgeti-o de apa si puneti-o deoparte.
2. Intr-o cratita caliti in ulei usturoiul si ceapa pana se inmoaie.
3. Adaugati rosiile si caperele. Adaugati sarea si piperul dupa gust. Lasati pe foc 2-3 min cat sa se inmoaie foarte putin rosiile.
4. Combinati cu fasolea. Adaugati busuiocul tocat.
5. Serviti fierbinte cu paine integrala sau chiftelute vegetale sau mamaliga.
Preparare (var 2):
1. Intr-o cratita caliti in ulei usturoiul si ceapa pana se inmoaie.
2. Adaugati 100ml sos de rosii, caperele, fasolea verde si 200 ml apa. lasati pe foc 15 min pana fasolea e facuta
3. Sarati si piperati dupa gust.
4. Serviti fierbinte cu paine integrala sau chiftelute vegetale sau mamaliga.
Timp de preparare:
15 min
Sursa de inspiratie: Robin Robertson